Suomen Pukutehtaan historian juuret ulottuvat aina vuoteen 1922. Valtion Pukimon ainutlaatuisessa historiassa useat sadat naiset valmistivat upealla ammattitaidolla virkamiesten ja armeijan tuhannet puvut, asusteet ja tarvikkeet.

Valtion Pukutehtaan ainutkertainen tarina oli poistua Suomesta, kun sen toiminta päätettiin kokonaisuudessaan lakkauttaa vuonna 2007. Jaana Villanen päätti lunastaa sen, ” mitä lunastettavissa oli”, ja ainakin pääosin säilyttää niin tärkeä brändi kuin Suomen Pukutehtaan tarina ja historia, viesti ainutlaatuisesta osaamisesta Suomessa.

”Uskon, että on vain yksi motivaation muoto, ja se on itsensä motivointi. Itse motivoidun, kun voin tehdä töitä ja puolustaa itselleni tärkeitä asioita ja arvoja. Vielä edelleen tänä päivänäkin näen, että niin tärkeä asia, kuin mikä liittyi Pukutehtaaseen – sekä tarina, mikä Pukutehtaaseen liittyi, oli itsessään kaiken sen työn ja rahasijoituksen arvoinen. Päivääkään en vaihtaisi pois,” toteaa Jaana Villanen tänä päivänä.

Menneeseen takertuminen saattaa kuitenkin olla yrityksen oman edun vastaista ja jopa toiminnalle vahingollista ja siksi toimintakonseptia on muutettu ja edelleen toiminta on muutoksessa. Kuitenkin, tätä tarinaa jatkaa tänä päivänä edelleen Fin Brands Oy, joka vastaa tänä päivänä Suomen Pukutehtaan tarinan säilymisestä. Fin Brands on päättänyt käynnistää projektin toiminnan elvyttämiseksi. Tämä startti on alku sen myötä kumpuavalle pysyvälle toiminnalle, jossa tavoitteena on saada ihmiset ymmärtämään juuri tämän meille tärkeän suomalaisten naisten osaamisen tärkeyttä sekä kasvattaa tunnetta sen elämyksellisyydestä.

Haluamme uskoa, että suuri ihminen on sellainen, joka ei tappionkaan keskellä kadota sydäntään.
Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi Pukutehtaan arvojen maailmaan!

Ilolla, innolla, alati uutta kehittäen,

 Tiina Parikka tiina@suomenpukutehdas.fi


 

 

Jaana Villanen jaana.villanen@finbrands.fi